فدراسیون واردات ایران: تجارت محصولات کشاورزی و غذایی طی فصل نخست سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۴.۶ میلیارد دلار بوده که از این مقدار، حدود ۱.۲ میلیارد دلار را صادرات و تقریباً ۳.۴ میلیارد دلار را واردات تشکیل داده است. در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۳۹۹، ارزش صادرات این محصولات، ۱.۱ درصد کاهش و ارزش واردات آنها ۳۴ درصد افزایش یافته است. سهم صادرات و واردات این محصولات از کل صادرات و واردات کالایی طی مدت مذکور به ترتیب ۱۱.۴ درصد و ۳۲.۸ درصد بوده است.
به گزارش اتاق بازرگانی ایران، طی سه ماهه نخست ۱۴۰۰، عمده ترین محصولات صادراتی گروه کشاورزی و غذایی، به ترتیب شامل «پسته ها با پوست تازه يا خشك»، «هندوانه» و «گوجه فرنگی» بوده که این سه محصول به تنهایی حدود ۳۰ درصد از کل ارزش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را طی مدت مورد بررسی تشکیل می دهند.
مهمترین مقاصد صادراتی محصولات کشاورزی و غذایی ایران نیز طی سه ماهه نخست ۱۴۰۰، کشورهای عراق، افغانستان و امارات متحده عربی بوده که به تنهایی بیش از ۵۳ درصد ارزش صادرات محصولات کشاورزی و غذایی را طی مدت مذکور تشکیل داده اند.
مهمترین اقلام وارداتی محصولات کشاورزی و غذایی طی فصل نخست ۱۴۰۰، به ترتیب «ذرت دامی»، «روغن خام دانه آفتابگردان» و «دانه سویا تراریخته» بوده اند که در مجموع ۴۵ درصد از کل ارزش واردات محصولات کشاورزی و غذایی را طی مدت مذکور تشکیل می دهند.
مهمترین مبادی واردات محصولات کشاورزی ایران طی فصل نخست ۱۴۰۰ نیز کشورهای امارات متحده عربی، ترکیه و سوییس بوده که به تنهایی حدود ۴۹ درصد از واردات این محصولات را طی مدت مورد بررسی تشکیل داده اند.